Det finns hur mycket underhållning som helst att ta del av i streamingvärlden och det är omöjligt att hinna kolla på allt. Men vad tittar vi som ingår i redaktionen på när vi lämnat kontoret, placerat oss bekvämt i soffan och satt på någon av de många streamingtjänsterna? Här berättar vi om ny och gamla favoriter och avslöjar våra guilty pleasures.
Crossing Lines (Netflix)
Då en rad kvinnor hittas mördade i allmänna parker i flera europeiska storstäder samlar den internationella förbrytardomstolen, ICC, en grupp av de allra bästa kriminalpoliserna från bland annat USA, Frankrike och Storbritannien för att fånga seriemördaren. Bland dem ingår den skarpsinniga utredaren Carl Hickman (William Fichtner), som varit bänkad i åratal, men som naturligtvis inte kan låta bli att ta tag i saken. Crossing Lines är Criminal Minds med hela Europa som brottsplats i stället för USA. Fann du Hinterland för nedstämd och långsam, och har för länge sedan sett alla de klassiska brittiska kriminalserierna, ta en titt på Crossing Lines.
Warehouse 13 (HBO Nordic)
Kommer du ihåg den allra sista scenen i den ursprungliga Indiana Jones-filmen? Den där en lagerarbetare kör Parkens ark på plats mellan tusentals museiföremål och mystiska artefakter? Det är utgångspunkten för sci fi-serien Warehouse 13. Secret Service-agenterna Pete (Eddie McClintock) och Myka (Joanne Kelly), håller ställningarna i det hemlighållna lagret där några av världens farligaste magiska föremål förvaras. Warehouse 13 är uppbyggd som en procedurserie där varje avsnitt handlar om ett nytt fall, vilket gör det lätt att fånga ett avsnitt eller två när du kastat dig på soffan och bara vill slå ihjäl tid. Värd att se om du gillade Haven.
Survivors (Netflix)
Ett ytterst smittsamt och dödligt virus drabbar på nolltid 99 procent av Storbritanniens befolkning. För de få, som av någon anledning är immuna, blir världen aldrig sig lik igen. I Survivors följer vi en liten grupp överlevande, däribland Abby Grant (Julie Graham), som försöker att återskapa ett samhälle och inte minst något som liknar civilisation. Den brittiska seriens bränsle är karaktärerna, inte massor av effekter, zombier eller muterade freaks, och det gör den till ett skönt avbrott från megasuccén The Walking Dead. Dessvärre fick inte serien mer än två säsonger och totalt tolv avsnitt på BBC, så förbered dig på något av en cliffhanger i slutet.
Luck (HBO Nordic)
David Milch, mannen bakom Deadwood och På spaning i New York, trodde att han hade nästa HBO-succé då han – i sällskap med skådespelarna Dustin Hoffman och Nick Nolte – lanserade tv-serien Luck. Men så blev det inte. Trots helt okej recensioner fick Luck aldrig en chans. Då det kom till djurrättsorganisationen PETA:s kännedom att tre kapplöpningshästar omkommit under inspelningarna av den första säsongen var seriens öde förseglat. HBO skrinlade alla planer om ytterligare säsonger, och därför finns bara den första säsongens nio avsnitt att dyka ned i om du gillar kriminella, tävlingshästar, en entusiastisk Dustin Hoffman och utmärkt dialog.
An Idiot Abroad (Viaplay)
Urbritten Karl Pilkington, som lever i värsta lojhetsbubblan, skickas ut på ett storslaget reseäventyr i denna annorlunda dokumentärserie som verkligen blottar alla hans fördomar och visar på hans kolossala okunnighet. Det är komikerparet Ricky Gervais och Stephen Merchant, som också gjorde The Office, Extras och Life’s Too Short ihop, som i den här serien låter vännen Pilkington besöka världens sju underverk, däribland kinesiska muren, Taj Mahal och de enorma pyramiderna i Egypten. Det sker naturligtvis inte utan en massa gnällande från Pilkington, som roar, förargar och förundrar. An Idiot Abroad (En idiot på resa) är en skön och rapp resedokumentär.
Wake Up Call (Viaplay)
Du känner troligen Dwayne ”The Rock” Johnson främst från San Andreas, Fast and Furious-filmerna och HBO-serien Ballers, men den muskulöse wrestling-stjärnan och skådespelaren har också ett hjärta av guld. Det visar han i reality-serien Wake Up Call, där han åker Amerika runt för att att ruska om lata föräldrar, trotsiga tonåringar, fallna idrottsstjärnor och pressade företagare. Nog är det reality – och i vissa fall enormt känslomässigt – men Dwayne Johnson tar sig an uppgiften med en sådan entusiasm och uppriktighet att det gör det värt att följa hans framfart och positiva energi. Få ett abrupt (och kärleksfullt) uppvaknande med The Rock.