Trailer: Keri Russells diplomat mitt i politisk konspiration

När The Diplomat återvänder befinner sig Keri Russell mitt i en konspiration innanför brittiska parlamentets väggar. Netflix har släppt trailern för säsong två som förstärks av Allison Janney. 

25 år efter premiären av Felicity och tio år efter starten av The Americans återvände Keri Russell i april 2023 till tv-skärmarna med Netflixserien The Diplomat. Det gav henne omedelbart en ny Emmy-nominering.

I The Diplomat spelar Keri Russell karriärdiplomaten Kate Wyler, som skulle till Afghanistan, men istället utsetts till amerikansk ambassadör i Storbritannien. Det är ett jobb hon egentligen är mindre lämpad för, eftersom Wyler är van vid krishärdar, men inte lika bekväm i mer formella sammanhang. I sin nya roll måste hon både ta hand om diplomatiska krisförhandlingar och bygga strategiska allianser samtidigt som hon försöker hantera ett skakigt äktenskap med diplomatkollegan Hal (Rufus Sewell).

Den andra säsongen, som har premiär den 31 oktober, tar vid där den första slutade och Kate Wyler befinner sig efter den bomb som detonerat mitt i en brittisk konspiration. Wyler försöker ta reda på vem som är ansvarig för bombningen och upptäcker då att attacken kommer inifrån det brittiska parlamentet.

Synopsis lyder: “Medan Kate jagar efter sanningen är hennes enda riktiga allierade hennes närapå före detta make, Hal Wyler (Rufus Sewell), som både lever och är involverad. Hon står inför ett problematiskt äktenskap, en komplex dynamik med den brittiska utrikesministern Austin Dennison (David Gyasi), och ett hotfullt besök från vice presidenten Grace Penn (Allison Janney).”

En första introduktion av Grace Penn sker i den nysläppta trailern.

Seriens skapare Deborah Cahn konstaterar att det inte blir lätt att försöka bevisa att den brittiska premiärministern (Rory Kinnear) är inblandad, särskilt med tanke på att USA och Storbritannien inte spionerar på varandra, utan tvärtom delar alla hemligheter. Vem kan man då lita på i utredningsarbetet?

Keri Russell och Deborah Cahn i samband med inspelningen.