Ethan Hawke-lett drama blir serie hos FX

Sterlin Harjos nästa serie efter kritikerdarlingen Reservation Dogs är ett noir-betonat drama. FX har beställt en säsong av The Sensitive Kind med Ethan Hawke i den ledande rollen.

Ethan Hawke gästade Reservation Dogs i seriens näst sista avsnitt, “Elora’s Dad”. Han spelade Rick Miller, den far som Elora Danan (Devery Jacobs) aldrig träffat. Ethan Hawke etablerade då ett samarbete med seriens showrunner och medskapare Sterlin Harjo som nu lett fram till att båda är med och producerar The Sensitive Kind. 

I februari beställde kabelkanalen FX ett pilotavsnitt och Variety kan avslöja att FX gillade avsnittet som spelats in i Oklahoma så mycket att kanalen nu beställt en hel serie.

Fortfarande är mycket lite känt om handlingen. Det enda som framgått så här långt är The Sensitive Kind beskrivs som “Tulsa noir” och att Hawke ska spela “en kille som vet för mycket.”

Skaparen Sterlin Harjo står för både manus och regi. Harjo, som är mest känd för att ha skapat Reservation Dogs ihop med Taika Waititi, tillhör själv den amerikanska ursprungsbefolkning som är central för berättelsen i den Emmy-nominerade serien och som lär vara det även i The Sensitive Kind.

Kabelkanalen FX är, liksom Hulu där FX-serierna kan streamas, en del av Disney. Det betyder Disney+ i Sverige.