Florence Pugh ska leda Netflix East of Eden-serie

East of Eden-serien med Florence Pugh har tagit ett stort kliv framåt. Netflix har nu officiellt beställt en miniserie baserad på John Steinbecks klassiska roman Öster om Eden.

Det är mer än två år sedan planerna på en East of Eden-serie blev kända. Redan då sades storstjärnan Florence Pugh vara kopplad till projektet. Att hon ska spela Cathy Ames har nu bekräftats samtidigt som fler skådespelare adderats. Christopher Abbott (Catch-22) är klar som Adam Trask, Mike Faist (Challengers) som Adams bror Charles och Hoon Lee (Warrior) som Adams betjänt och vän Lee.

Enligt seriens officiella logline, vill Netflix fokusera ny uppmärksamhet på den odödliga antihjälten Cathy medan man utforskar flergenerationers sagan om familjen Trask.

Nobelpristagaren John Steinbecks klassiska roman East of Eden (i svensk översättning Öster om Eden) släpptes 1952. Tre år senare gick filmen, som blev James Deans genombrott, upp på biodukarna. Regissör var Eli Kazan. Hans barnbarn, skådespelerskan och manusförfattaren Zoe Kazan (bilden), producerar och skriver manus när romanen nu bearbetas till en miniserie i sju avsnitt hos Netflix.

Kazan har gjort ett uttalande. ”Under processen att ta den här sagan och ge den liv har min egen familjekoppling till materialet inte gått förlorad för mig. Men det är Steinbecks författarskap – personligt, chockerande, grundläggande och fritt – som har hållit mig fascinerad av East of Eden sedan jag först läste boken som tonåring. Att arbeta med detta har varit min största glädje och jag är stolt över den besättning vi samlar – och mycket tacksam mot Netflix, Fifth Season och Anonymous Content för deras stöd.