Michelle Pfeiffer förstärker makens prestigeserie

Margo’s Got Money Troubles var redan ett av tv-världens hetaste projekt med Nicole Kidman och Elle Fanning klara. Nu har David E Kelleys egen hustru, Michelle Pfeiffer, också adderats till teamet.

Apple TV+ vann, i konkurrens med Netflix och mer än ett dussin andra bolag, budgivningen om tv-rättigheterna för Rufi Thorpes nya roman Margo’s Got Money Troubles, som handlar om en ung kvinnas försök att ta kontroll över sitt eget liv. 

Redan vid budgivningen var tre tunga pjäser på plats. Via sina respektive produktionsbolag är manusdoktorn David E Kelley och stjärnskådespelarna Nicole Kidman och Elle Fanning knutna till projektet. Elle Fannings lika kända syster Dakota ingår också i producentteamet.

Det är Elle Fanning som ska spela titelpersonen i tv-serien, som har David E Kelley som showrunner. Däremot är det oklart vilken roll som Nicole Kidman tänker spela. Många har gissat på Margos mamma Shyanne, men den rollen ska i stället göras av en annan välkänd skådespelerska, nämligen David E Kelleys hustru Michelle Pfeiffer. Hon kommer ombord både som producent och skådespelare. Pfeiffer som annars brukar vara sparsmakad i sina rollval är också högaktuell i kommande Yellowstone-spinoffen Madison som just nu spelas in.

För Nicole Kidman och David E Kelley, två av tv-världens mest framgångsrika och flitiga producenter, innebär projektet en återförening. Kelley har tidigare författat manus och Kidman haft huvudroller i Big Little Lies, The Undoing och Nine Perfect Strangers. Elle Fanning har inte gjort lika mycket tv, men Emmy-nominerades för rollen som Katarina den stora i komediserien The Great.

Margo’s Got Money Trouble beskrivs som rolig, oförutsägbar och varmhjärtad. Romanen handlar om Margo Millet. Som dotter till en servitris på Hooters och ett före detta wrestlerproffs har hon alltid vetat att hon måste klara sig på egen hand. Hon skriver in sig på college även om hon inte vet hur hon ska ha råd. Efter en kort affär med en ung engelskprofessor blir Margo gravid. För att som ung ensamstående mamma få ekonomin att gå ihop så öppnar hon ett konto på Onlyfans. Efter att ha återförenats med sin far, som ger råd som han tagit med sig från brottningsringen, blir Margo en oväntad succé på Onlyfans.