Ella Purnell på coming-of-rage-resa i Sweetpea

En ung kvinna hittar sin röst och får smak för mord. Ella Purnell från Yellowjackets och Fallout har huvudrollen i den brittiska serien Sweetpea.

Den brittiska thrillerserien Sweetpea är en tv-bearbetning av CJ Skuses kultroman med samma namn från 2017, som är den första i en serie om fyra böcker om karaktären Rhiannon Lewis. Brittiska tv-kanalen Sky leker i marknadsföringen med orden och beskriver serien som en coming-of-rage-historia.

Ella Purnell spelar Rhiannon Lewis som enligt tv-seriens synopsis inte gjort mycket väsen av sig. Ingen lägger märke till henne på gatan, hon blir ständigt förbisedd på jobbet, killen hon gillar vill inte binda sig och hennes pappa är mycket sjuk. När hennes liv vänds upp och ned och Rhiannon pressas till det yttersta tappar hon kontrollen. En ny person träder fram, en ung kvinna som är kapabel till vad som helst. Hennes liv förändras när hon tar kontroll över sin nya berusande kraft och får smak för hämnd och mord.

Ella Purnell, som också är producent, i ett uttalande via Sky: “Jag kan verkligen inte vänta på att världen ska få träffa Sweetpea! Jag har älskat att utforska denna otroligt komplexa karaktär. Det här har varit en av de mest tillfredsställande erfarenheterna i min karriär så här långt. I grunden handlar det om en kvinna som äntligen hittar sin röst berättad genom en mörk och humoristisk lins. Jag hoppas att publiken har lika roligt att gå på Rhiannon Lewis vilda coming-of-rage-resa som vi gjorde när vi gav liv åt den.”

Sweetpea består av sex avsnitt och har premiär på brittiska Sky Atlantic den 10 oktober. Starz är distributör i USA, hur det blir i Sverige återstår att se.

Övriga i rollistan inkluderar Nicôle Lecky (Sense8) som Julia, Jon Pointing (Big Boys) som Craig, Calam Lynch (Bridgerton) som AJ, Leah Harvey (Foundation) som Marina, Jeremy Swift (Ted Lasso) som Norman och Dustin Demri-Burns (Slow Horses) som Jeff.