Rekordstort intresse för dramaserie med Joshua Jackson

Joshua Jackson i uniform tycks fungera som en magnet. Rekordmånga har sett trailern för Ryan Murphys nya medicinska drama Doktor Odyssey.

I sedvanlig Ryan Murphy-stil så har tv-skaparen hållit hårt om handlingen i Doktor Odyssey och det är mycket lite känt om innehållet i serien som utspelar sig på ett kryssningsfartyg. Det ökar förstås intresset för trailern som enligt Deadline Hollywood loggat 77,8 miljoner visningar under de första 48 timmarna. Det är rekord för en serie på en traditionell amerikansk tv-kanal, i det här fallet ABC.

Det medicinska dramat leds av Joshua Jackson, fortfarande älskad för rollen som Pacey i Dawson Creek. Han har också spelat doktor förut, i Doctor Death.

Övriga huvudroller görs av Don Johnson, Philippa Soo och Sean Teale. Don Johnson slog igenom på 1980-talet med tv-serien Miami Vice som han sedan följde upp med Nash Bridges. På senare år har Dakotas pappa bland annat synts i filmen Knives Out. Philippa Soo är mest känd som en av originalmedlemmarna i musikalen Hamilton. I tv-sammanhang har hon synts i Dopesick och Shining Girls. Britten Sean Teale är den minst namnkunniga i kvartetten. Han har synts i Reign och Who is Erin Carter.

Trailern avslöjar att det finns många välbekanta ansikten även i olika gästroller, inklusive Shania Twain, John Stamos, Gina Gershon, Kelsea Ballerini, Chord Overstreet och Cheyenne Jackson.

Ryan Murphy har skrivit och producerat det medicinska dramat ihop med Jon Robin Baitz och Joe Baken. Regissören Paris Barclay är en annan av producenterna, precis som Joshua Jackson.

Doctor Odyssey har premiär på ABC den 26 september. Om serien blir möjlig att streama i Sverige lär det bli på Disney+.