Nicole Kidman och Jamie Lee Curtis leder Scarpetta

Ständigt aktuella Nicole Kidman ska tackla ännu ett tv-mysterium. Den här gången ihop med Jamie Lee Curtis. Patricia Cornwells bästsäljare Scarpetta blir serie hos Amazon.

Förtroendet för projektet är stort hos Amazon. Prime Video har beställt två säsonger direkt av thrillerserien Scarpetta som bygger på den amerikanska författaren Patricia Cornwells boksvit om rättsläkaren Kay Scarpetta.

Nicole Kidman, som just nu är aktuell på Netflix med mordmysteriet The Perfect Couple, spelar Kay Scarpetta som återvänder till Virginia för att återta sin tjänst. Hon har komplexa relationer både privat och professionellt, inklusive till sin syster Dorothy som spelas av Jamie Lee Curtis, i veckan Emmy-vinnare för sin gästroll i The Bear.

Nicole Kidman och Jamie Lee Curtis, som också producerar Scarpetta via sina produktionsbolag, har sällskap av ytterligare en Emmy-vinnare i Bobby Cannavale som spelar före detta detektiven Pete Marino, och ytterligare en Oscarsvinnare i Ariana DeBose som Dorothys dotter.

“Jag är otroligt glad över det äntligen händer. Det här blir jättekul för alla, ock jag är tacksam för enorma talang som serien drar till sig? Jag har alltid varit en beundrare av Jamie Lee Curtis och Nicole Kidman. Att de vill göra det här gör en är både ödmjuk och är helt enkelt fantastiskt. Att arbeta med den briljanta Liz Sarnoff är fantastiskt. Blumhouse och Prime Video är en dröm. Det här har varit värt att vänta på, och jag ser så fram emot serien”, säger Patricia Cornwell i ett uttalande.

Nicole Kidman berättar att hon försökt få rättigheterna för Scarpetta i nästan 20 år. “Jag kan inte vänta på att få förkroppsliga Kay Scarpetta och jag är så tacksam för att Patricia Cornwell gett mig det här förtroendet.“