Trailer: Nytt blod med Dexter som ung i Original Sin

Hur transformerades Dexter Morgan från student till seriemördare? Berättarrösten är välbekant men ansiktet är nytt i trailern för prequelserien Dexter: Original Sin.

Paramount+ med Showtime tror att det finns mer att suga ut ur Dexter-universumet. Efter miniserien Dexter: New Blood för tre år sedan kommer nu en prequelserie om Dexter Morgan som ung och så småningom även ytterligare en spinoff, Dexter: Resurrection.

Skådespelarna som gjorde originalserien till en av Showtimes största framgångar är utbytta i Dexter: Original Sin. Patrick Gibson (Shadow and Bone, The OA) har tagit över titelkaraktären Dexter Morgan från Michael C Hall. Christian Slater (Mr. Robot) gör rollen som Dexters adoptivpappa, mordutredaren Harry Morgan som i originalserien spelades av James Remar. Rollen som Dexters syster, som ursprungligen spelades av Jennifer Carpenter, görs nu av Molly Brown (Billions).

Patrick Gibson som Dexter Morgan och Christian Slater som Harry Morgan. Foto: Patrick Wymore/Paramount+ with Showtime

Michael C Halls namn dyker ändå upp i den nysläppta trailern för Original Sin eftersom han står för berättarrösten. “Jag är en mördare, men jag var inte född så här, Jag är skapad av min historia, av människorna omkring mig”, förklarar han samtidigt som bilderna på Patrick Gibsons version av Dexter flashar förbi varvat med mer bekanta ansikten tillhörande Christian Slater, Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy) och Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer).

Dexter: Original Sin utspelar sig i Miami 1991, 15 år innan originalserien, när Dexter går från student till seriemördare med hämndbegär. När hans blodtörst inte längre kan ignoreras måste Dexter lära sig att kanalisera sitt inre mörker. Under ledning av sin far antar Dexter en kod utformad för att hjälpa honom att hitta och döda människor som förtjänar att elimineras från samhället utan att det hamnar på myndigheternas radar. Detta är en särskild utmaning för den unge Dexter när han börjar praktisera hos Miami-polisen.

Patrick Gibson som Dexter Morgan och Roberto Sanchez som Tony Ferrer i Dexter: Original Sin. Foto: Myrna Suarez/Paramount+ with Showtime

Dexter: Original Sin kan börja streamas på Paramount+ i USA den 13 december. I Sverige är det Skyshowtime som gäller med premiärdatum ännu inte annonserat.