Patricia Arquette i serie om spektakulär mordskandal

Patricia Arquette ska medverka i en ny true crime-serie från samma team som gjorde The Act. Det spektakulära Murdaugh-fallet rymmer både ekonomisk brottslighet och dubbelmord.

Familjen Murdaugh hade i generationer tillhört societeten i South Carolinas Lowcountry, den amerikanska delstatens sydliga kustområde, när modern Maggie Murdaugh och sonen Paul i juni 2021 mördades nära familjens jaktstuga.

Mordmisstankarna började snart riktas mot Maggies make, advokaten Alex Murdaugh, som samtidigt var huvudperson i en härva av bedrägerier och förskingringar.

Det spektakulära fallet har redan uppmärksammats i Netflix-dokumentären ”Murdaugh Murders: A Southern Scandal” och i Lifetimes tv-film Murdaugh Murders: Movie. Nu ska det även bli en dramatiserad true crime-serie beställd av Disney-ägda streamingtjänsten Hulu.

Serien, som ännu en inte har någon färdig titel, bygger på rapporteringen av journalisten Mandy Matney, skapare av Murdaugh Murders Podcast samt på vad som beskrivs som unika källor från insidan.

Patricia Arquette ska spela Maggie Murdaugh i miniserien där hon återförenas inte bara med Hulu utan även med produktionsbolaget Eat the Cat som låg bakom The Act, en annan miniserie om ett spektakulärt mordfall där verkligheten överträffar dikten. Arquette vann en birolls-Emmy för Dee Dee Blanchard i The Act.

Patricia Arquette är också aktuell i den andra säsongen av Severance som efter lång väntan kommer till Apple TV+ i januari.