Personlig odyssé i ny serie från Michaela Coel

Fyra år efter genombrottet är Michaela Coel redo att följa upp I May Destroy You. Hon utlovar en personlig och vild odyssé i BBC- och HBO-samarbetet First Day on Earth.

Det är brittiska BBC som presenterat det nya dramat av och med Michaela Coel. I tio avsnitt utforskar hon relationen mellan England och Ghana via en andra generationens brittisk-ghanansk kvinna som återvänder till föräldrarnas hemland och tvingas möta några jobbiga sanningar.

Michaela Coel har döpt huvudpersonen i First Day on Earth till Henri. Henri är en brittisk författare som fastnat i livet med allt färre uppdrag och en relation som inte utvecklas. När hon erbjuds jobb på en film i Ghana i västra Afrika – hennes föräldrars hemland, och där fadern nu bor – ser hon en chans att återknyta kontakten både med honom och landet. Men när Henri anländer så är varken filmen eller fadern vad hon väntat sig, och snart tvingas hon ta itu med fara och hyckleri, forma nya vänskaper, förlora sina illusioner, och skapa en ny känsla av identitet – som kan göra henne starkare men också knäcka henne.

Michaela Coel i ett uttalande via BBC: “Jag är glad att få arbeta med VAL, BBC och HBO igen och med A24 som partner. Tack vare deras kombinerade smak, omtanke och expertis känner jag att serien är i utmärkta händer. Processen att skapa First Day on Earth har så här långt varit en vackert intim erfarenhet och jag ser fram emot att inleda nästa fas och slutligen erbjuda det här som ännu en televisionsgåva till alla som är villiga att följa med Henri på vad som kommer att bli en vild odyssey!”