Michelle Pfeiffer leder Yellowstone-spinoffen Madison

Ännu en storstjärna har anslutit till Yellowstone-universumet. Det är nu klart att Michelle Pfeiffer ska leda spinoffen Madison. Kurt Russell och Patrick J Adams är också aktuella för den omdöpta serien.

Taylor Sheridans alltjämt växande imperium hos Paramount inleddes med publiksuccén Yellowstone. Efter stor bakom kulisserna-dramatik avslutas originalserien med säsong fem. Den 10 november startar den andra delen av finalsäsongen hemma i USA, och sannolikt i direkt anslutning på Skyshowtime i Sverige.

Originalserien ersätts sedan av en spinoffserie utan Kevin Costner men med Michelle Pfeiffer. Pfeiffers medverkan har nu officiellt bekräftats. Chris McCarthy, Paramounts Global co-CEO, beskriver henne som “en enastående talang som injicerar varje roll med känslomässigt djup, autenticitet och grace” och som “det perfekta ankaret för det nyaste kapitlet i Yellowstone-universumet“.

Däremot tycks inte ryktet stämma att Matthew McConaughey ska efterträda Kevin Costner som universumets leading man. Det är heller inte bekräftat om Kelly ReillyCole Hauser och Luke Grimes – som spelar fanfavoriten Beth Dutton, hennes make Rip och bror Kaycee – från originalserien följer med till Madison som det också spekulerats om.

Däremot uppges förhandlingar pågå med Patrick J Adams (Suit), Kurt Russell (Monarch: Legacy of Monsters) och Beau Garrett (The Good Doctor) om olika roller i Madison, som tidigare gick under arbetsnamnet 2024.

Den nya seriens logline lyder: “En uppriktig studie i sorg och mänsklig kontakt som följer en familj från New York City i Madison River-dalen i centrala Montana.”

Produktionen inleds senare i augusti med inspelning i Montana, New York och Texas. Serien väntas till Skyshowtime under 2025, efter att Yellowstone avslutats.