Premiärdatum och bilder från Keri Russells The Diplomat

Den andra säsongen av Keri Russells politiska thrillerserie The Diplomat har fått ett premiärdatum. Netflix har också släppt de två första bilderna på Kate Wyler i säsong två.

25 år efter premiären av Felicity och tio år efter starten av The Americans återvände Keri Russell i april 2023 till tv-skärmarna med The Diplomat. Det gav henne en ny Emmy-nominering.

I The Diplomat spelar Keri Russell karriärdiplomaten Kate Wyler, som skulle till Afghanistan, men istället utsågs till amerikansk ambassadör i Storbritannien, ett jobb hon var mindre lämpad för. Kate Wyler är van vid krishärdar, men inte lika bekväm i mer formella sammanhang. I sin nya roll måste hon både ta hand om diplomatiska krisförhandlingar och bygga strategiska allianser samtidigt som hon försöker hantera ett skakigt äktenskap med diplomatkollegan Hal (Rufus Sewell).

Netflix har i dag släppt de två första bilderna från säsong två och annonserat att det politiska maktspelet fortsätter den 31 oktober. Den andra säsongen tar vid där den första slutade och Kate Wyler befinner sig därmed mitt i en konspiration.

Att försöka bevisa att den brittiska premiärministern (Rory Kinnear) är inblandad blir dock inte lätt med tanke på att USA och Storbritannien inte spionerar på varandra, utan tvärtom delar alla hemligheter. Vem kan du då lita på i utredningsarbetet?

“Kates kolleger och nästan ex-make är offer för en politiskt motiverad attack i London som tar några liv och krossar resten. Äktenskapet hon trodde var över, relationen hon trodde var på väg att starta … allt är i bitar“, säger seriens skapare Deborah Cahn till Tudum.

The Diplomat får tung förstärkning i säsong två i form av Allison Janney i rollen som vice president Grace Penn.