Cate Blanchett och Kevin Kline i Alfonso Cuaróns miniserie

Alfonso Cuarón, Cate Blanchett och Kevin Kline är den Oscarsbelönade trion som skapar höga förväntningar på miniserien Disclaimer. Apple TV+ har släppt den första teasern inför premiären i oktober.

Femfaldigt Oscarsbelönade Alfonso Cuarón har bearbetat Renée Knights psykologiska thrillerroman Disclaimer från 2015. Det är första gången som Cuarón både skriver manus och regisserar alla avsnitt i en tv-serie. 

Med Oscarsvinnaren Cate Blanchett som medproducent och huvudrollsinnehavare och likaledes Oscarsbelönade Kevin Kline i den andra huvudrollen berättar Alfonso Cuarón en fascinerande och psykologiskt djupgående historia.

Blanchett spelar Catherine Ravenscroft, som är en framgångsrik och respekterad journalist, vars arbete byggt på att avslöja övertramp på respekterade institutioner. När en roman skriven av en okänd författare och änkeman, spelad av Kevin Kline, hamnar på henne sängbord kastas hon in i en mardröm. Det visar sig nämligen att hon själv är huvudperson i en berättelse som hon trodde att hon lämnat i det förflutna, en berättelse som avslöjar en mörk hemlighet som hon dolt i 20 år. Boken bygger dessutom vidare på historien och har ett mardrömslikt slut som gör Catherine panikslagen.

När Catherine försöker avslöja författarens riktiga identitet tvingas hon konfrontera sitt förflutna samtidigt som livet är på väg att falla samman och förstöra både hennes eget liv och relationen till maken Robert (Sacha Baron Cohen) och deras son Nicholas (Kodi Smit-McPhee). 

I den imponerande rollistan återfinns också Lesley Manville, Louis Partridge, Leila George och Hoyeon. Berättarrösten tillhör Indira Varma.

De två första av de sju avsnitten blir tillgängliga den 11 oktober på Apple TV+. Den första bilden på Cate Blanchett släpptes i juni följt av fler bilder i juli. I dag har också den första teasern släppts och den är gripande och ångestfylld.