Första bilderna: Jude Law och barnen i Skeleton Crew

Jude Law, fyra barn och en ny droid. De första bilderna från Star Wars: Skeleton Crew har släppts. Klart också när äventyrsserien anländer till Disney+.

Jude Law har i rollen som Jod Na Nawood anslutit till det intergalaktiska universum som numera består av både filmer och tv-serier. Nyligen avslutade The Acolyte följs i slutet av året av en mer upplyftande Star Wars-berättelse.

Star Wars: Skeleton Crew är en coming-of-age-historia där Jude Laws karaktär, en före detta jedi, omges av fyra barn spelade av Ravi Cabot-Conyers (Wim), Kyriana Kratter (KB), Robert Timothy Smith (Neel) och Ryan Kiera Armstrong (Fern).

Seriens sammanfattande beskrivning lyder: “När fyra barn gör en mystisk upptäckt på sin till synes trygga hemplanet går de vilse i en märklig och farlig galax. Att hitta hem och möta osannolika allierade och fiender blir ett större äventyr de någonsin hade kunnat föreställa sig”.

Jon Watts och Christopher Ford är seriens skapare. Watts avslöjar för People att Skeleton Crew kommer att introducera en ny droid. Nick Frost bidrar med humor när han ger röst åt SM 33.

“Han är som en rostig gammal, lättirriterad droid som liksom motvilligt hjälper barnen på vägen. Det andra med honom är att han är förste styrman på ett mystiskt skepp”, säger Jon Watts.

Skaparna utlovar många så kallade easter eggs, inklusive “deep cuts“. Redan i det första avsnittet görs några referenser som de mer inbitna fansen kommer att lägga märke till.

“Du kommer inte att behöva veta allting om Star Wars för att uppskatta serien. Du kan komma in helt ny och uppskatta berättelsen. Men om du råkar vara ett superfan av Star Wars så finns det mycket för dig.”

Disney+ och Lucasfilm har i dag offentliggjort både premiärdatumet den 3 december, och de första bilderna från Star Wars: Skeleton Crew.

Jude Law som Jod Na Nawood. Foto: Justin Lubin/Lucasfilm
KB (Kyriana Kratter) och Fern (Ryan Kiera Armstrong). Foto: Matt Kennedy/Lucasfilm.
(SM-33 (röst av Nick Frost), Wim (Ravi Cabot-Conyers), Fern (Ryan Kiera Armstrong), KB (Kyriana Kratter) och Neel (Robert Timothy Smith). Foto: Matt Kennedy/Lucasfilm
Neel (Robert Timothy Smith) och Wim (Ravi Cabot-Conyers) i Star Wars: Skeleton Crew. Foto: Matt Kennedy/ Lucasfilm